Een blog over vega(n) koken en eten en over mijn illustraties voor kinderen.
Deze roti is zo lekker dat we hem een paar weken achter elkaar iedere week op het menu hadden. Al jaren mislukte mijn roti maar sinds dit recept voel ik mij de roti-koningin. Je kunt het vinden op het volgende engelse blog Kayotic Kitchen. Ik vind het nogal chaotisch omschreven, dus ik ga proberen om het recept zo duidelijk mogelijk weer te geven, dan kan ik er lekker zelf ook gebruik van maken!
Om deze roti te kunnen maken heb je twe pannetjes nodig die je later samenvoegt. Ik maak het liefst in de ochtend, zodat de smaken de hele dag de tijd hebben om bij elkaar te komen. We eten de roti met het naanbrood wat ook op deze site staat.
Dit heb je nodig:
pan 1:
Pan 2:
Dit moet je doen:
pan 1:
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in je pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes. Als ze zacht zijn voeg je de kerrie masala toe en laat je dit nog 2 minuutjes meebakken. Doe dan de aardappels en de boontjes en de verkruimelde groentebouillon erbij. Bak heel eventjes en voeg het water toe. Laat het geheel even zachtjes sudderen. Je kunt nu met pan twee beginnen.
pan 2:
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes. Als ze zacht zijn voeg je de peper toe en bak je deze even mee. Doe nu hetzelfde met de kerrie masala en de tomatenpuree. Verkruimel de groentenbouillon over het gerecht en roer even door. Nu kunnen de kipstukjes erbij. Laat het nog heel even bakken en doe dan de inhoud van pan 1 en 2 bij elkaar. Schep goed om en haal van het vuur af. Laat het geheel staan met de deksel op de pan tot je het gaat eten.
Nu kun je het naanbrood gaan maken wat ook op deze site beschreven staat.
MMMMMM,…Dat klinkt er yummy!
LikeLike